середу, 8 жовтня 2014 р.

Політичні партії???!... Ми це проходили!

Чи вірите Ви політичним партіям, фракціям та іншим угрупуванням?

Чи є сенс в існуванні подібних політичних сил?

Можливо, це вже застаріла модель розподілу парламентських крісел?!

Для чого розділяти погляди людей на правих та лівих, синіх та зелених, міщан та селян, якщо усі громадяни, не в залежності від уподобань хочуть лише одного, жити з дня в день все краще і краще?!


Давайте розглянемо дещо іншу модель виборів до парламенту:

Згідно адміністративно-територіального устрою в Україні є: 1 автономна республіка - Автономна республіка Крим, 24 області, 490 районів, 460 міст, 118 районів у містах, 884 селища міського типу, 10278 сільських рад та 28457 сіл. З 15 квітня 2014 року внаслідок російської окупації, Автономна республіка Крим та Севастополь мають статус тимчасово окупованої території України.



Кожному з нас, значно легше вибирати парламентарів, виходячи з минулих їхніх досягнень, та важливо щоб ці досягнення зачіпали певною мірою кожного з виборців.

Отже:

громадяни Київської області повинні вибрати людину, яка представлятиме інтереси громади області у парламенті, Київського губернатора,
громадяни інших областей також вибирають губернаторів своїх областей, та завжди мають право оцінити результат тих чи інших його дій.

Отже разом 25 представників обласних рад у парламенті!


Щодо обласних рад.

Давайте розглянемо на прикладі карти Львівської області:


У Львівській області 20 районів та м. Львів. Отже, разом з мером міста Львова у Львівській раді нараховуємо 21-го представника районних громад області.

Не важко здогадатися що відбуватиметься у радах на місцях... усе по цій ж схемі.


Отже, ми маємо повну політичну схему, у якій завжди можна відшукати відповідального за той чи інший район, область і т. п. Саме за цієї схеми громада може впливати на політиків, оскільки кожен політик представлятиме СВІЙ регіон, та відповідатиме за нього і за громадян, які в ньому проживають.

Варто зазначити, що представників громад на будь-яких ланках самоврядування вибирають громадяни на термін 5 років. Та за певних умов, якщо цього потребуватиме громада представнику цієї громади може бути висловлена недовіра, шляхом голосування ради.

Наприклад:

Губернатор Харкова, не справляється із своїми обов`язками. Рішенням засідання обласної ради Харківської області висловлюється недовіра до губернатора, та оголошуються перевибори. Рекомендацію до подібних дій може надавати як діючий президент країни так і за ініціативи місцевих громад.

Те саме на різних ланках політичного устрою.

Президента можна переобрати після рішення засідання парламенту губернаторів.
Мера міста, після засідання міської ради, і так далі.

ВАЖЛИВО! Громадяни НЕ обирають владу та кому владарювати, а лише представників громади від вулиці/кварталу до президента. Уся влада залишається завжди на сходинку нижче від представника громади і в кінцевому результаті зосереджена у руках народу!

Немає коментарів:

Дописати коментар